GENÇLİK ORDUSU


 
AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  GaleriGaleri  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 DIKKAT MARGARIN DEYIP GECMEYIN HAAAAA

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
busranur

avatar

Kadın
Mesaj Sayısı : 7
Yaş : 29
Ruh Hali :
Kayıt tarihi : 06/08/08

MesajKonu: DIKKAT MARGARIN DEYIP GECMEYIN HAAAAA   Çarş. Ağus. 06, 2008 8:34 pm

Margarin ve Tereyağı arasındaki farkı biliyor musunuz?

Sonuna kadar okuyun.... Çok ilginç.

Her ikisi de hemen hemen ayni kaloriye sahiptir.

Tereyağı çok az daha fazla doymuş yağ oranına sahiptir. 8 grama 5 gram.

Harvard Tip Fakültesinin çalışmasına göre tereyağı ile karşılaştırılınca margarin yemek kadınlarda kalp hastalığına

yakalanma olasılığını %53 artırıyor.

Tereyağı yemek, yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor. Tereyağının besinsel değeri yüksek olmasına

rağmen margarinin çok düşüktür. Çünkü katkılıdır.

Tereyağı margarinden çok daha lezzetlidir ve diger yiyeceklerdeki tadlari zenginleştirir. Tereyagi yüzyillardir bilindigi halde margarin 100 yıldan az bir süredir yapılmaktadır.

Ve şimdi margarine gelelim...

Yağ asitleri çok yüksektir...

Koroner kalp hastalığı riskini üçe katlar...

Toplam kolesterolü ve LDL'yi yükseltir. (Kötü kolesterol)

HDL'yi düşürür. (iyi kolesterol)

Kanser riskini beş katına çıkarır...

Anne sütünün kalitesini düşürür...

Bağışıklık sistemini zayıflatır...

Insülin tepkisini düşürür.



İSTE EN İLGİNÇ KISMI!

Margarin plastikten yalnızca 1 molekül farklıdır. Iste bu gerçek beni hayatim boyunca bir daha margarin ve diğer hidrojene yiyecekleri yemekten alıkoymuştur . (Hidrojene demek moleküler yapısına hidrojen eklenmiş demektir.) Kendiniz de deneyebilirsiniz: Bir paket margarin alin ve gölge bir yere koyun. Iki gün içinde şunları gözlemleyeceksiniz.Üzerinde bir tane bile sinek yok! (Bu size birseller anlatmalı.) Çürümemiş ve kötü kokmamıştır. Çünkü hiçbir besin değeri yoktur ve üzerinde hiçbir şey gelişmez. Hatta mikro organizmalar bile yerleşmez. Neden? Çünkü nerdeyse plastiktir. Evdeki plastik kablonuzu eritip de tostunuza sürer misiniz?

Sadece margarinler değil, pek çok sıvı yağ da bu durumda. Yanma derecesini yükseltmek, yağı dayanıklı hale getirmek için ayçiçek yağı, kanola yağı gibi pek çok sanayi tipi yağı hidrojene ediyorlar. Böyle yağın dayanıklılığı artıyor ve uzun süre kızartmalarda kullanılabiliyor
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
DIKKAT MARGARIN DEYIP GECMEYIN HAAAAA
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
GENÇLİK ORDUSU :: Genel :: Sağlık-
Buraya geçin: